малък готвач

Начало | малък готвач | За вкусна вечеря: пиле с ориз с малко по-различен вкус

За вкусна вечеря: пиле с ориз с малко по-различен вкус

Аз детето | 2024-01-24

За вкусна вечеря: пиле с ориз с малко по-различен вкус

Какво обичате да вечеряте? Какво е любимото ви ястие, което би предизвикало усмивка на лицето ви или пък направо лиги в устата ви ако го видите сервирано на масата. Познаваме много деца, които обичат мусака или печено пиле, а също и пиле с ориз. Виждаме, че май-май и вие имате лиги затова направо ще ви представим рецепта за вкусна вечеря. Тя е за любимото пиле с ориз, но в нашата рецепта то придобива малко по-различен от традиционния вкус с една интересна добавка. Смятаме, че това всъщност е идеална рецепта за вечеря, защото има нещо, което всички обичат и нещо ново, което да опитате, за да не ви омръзва. Така че ето ви и самата рецепта!

Ще ви трябват:

  • няколко бутчета или пилешки гърди, или любимата ви част от пилето
  • 50 г масло
  • 1 глава червен лук
  • 1 супена лъжица сух риган
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица сол
  • 2 и ½ чаена чаша вода
  • 1 чаена чаша ориз
  • ½ чаена чаша готварска сметана
  • ½ чаша настърган кашкавал или настърган пармезан

Преди да започнете да приготвяте вкусното ястие знайте, че ще трябва да се реже и да се използва печката, затова ако не умеете добре някое от тези неща, помолете за малко асистенция. Всички добри готвачи си имат помощници!

Ето и как да приготвите вкуснотията:

Поставете маслото в голяма тава и я сложете във фурната, като я пуснете на средна температура. Изчакайте маслото да се разтопи и вътре сложете и пилето. След това оставете да се пече така за около 10 минути или докато стане с леко златиста коричка. През това време обелете и нарежете лука и после също го поставете при пилето. Разбъркайте и оставете лука да омекне малко. После добавете и всички останали продукти без сметаната и кашкавала. Оставете така да се пече, докато ориза попие водата и се сготви. Когато пилето с ориз изглежда почти готово прибавете и готварската сметана и кашкавала (пармезана). Изключете фурната и оставете да се пече, докато самата фурна изстине. Можете и да разбъркате един-два пъти.

Това е! Ястието е готово! И най-хубавото е, че хем има познатия ви вкус, но също има и нещо ново и различно! Опитайте и няма да съжалявате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град