зоокът

Начало | зоокът | Вместо врабчета и синигерчета, на дърво в Стара Загора кацна еднометрова игуана

Вместо врабчета и синигерчета, на дърво в Стара Загора кацна еднометрова игуана

Аз детето | 2019-10-16

Вместо врабчета и синигерчета, на дърво в Стара Загора кацна еднометрова игуана

Какво ще кажете както се разхождате в парка или пък се прибирате от училище от някое дърво над вас вместо птиче чуруликане да чуете нещо друго... Всъщност не сме сигурни какъв звук бихте чули точно, но със сигурност ще погледнете и тогава ще видите... еднометрова игуана. Добре де, не на всяко дърво, но на липово в Стара Загора е много възможно и да се получи. Защо ли? Днес спасиха еднометрова зелена игуана от дърво в Стара Загора. Сигнал за бедстващото влечуго е получен на Горещия телефон на общината вчера. Спасителен екип успя да свали игуаната от висок клон на липа, която се намира на кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Пенчо Минев“ в Стара Загора.

В необичайната спасителна акция са участвали близо десет души, сред които директорът на Зоопарка доц. Радослав Михайлов, началникът на отдел „Административно и информационно обслужване“ на Община Стара Загора Боян Даскалов и доброволци. С помощта на вишка игуаната е свалена, а след това откарана в старозагорската зоологическа градина, която има статут на Спасителен център. Влечугото вече е прегледано, нахранено и вече е сред себеподобни, на сигурно място, увери директорът на Зоопарка.

Как и защо обаче игуаната се е озовала на дървото все още никой не знае. Няма информация за собственика ѝ, нито пък някой я е потърсил до този момент. При закупуване на подобен вид екзотични любимци, от техните стопани се изисква регистрация, припомниха от администрацията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град