малък готвач

Начало | малък готвач | Шантави ледени близалки с диня и киви

Шантави ледени близалки с диня и киви

Аз детето | 2016-06-16

Шантави ледени близалки с диня и киви

Астрономическото лято все още дори не е дошло, а ние вече не можем да се наситим на динята. Почти всеки ден хапваме от нея и я обичаме. Тя е толкова вкусна и същевременно хранителна и полезна, че просто е идеалният летен плод. Освен това е и свежа и разхлаждаща, понякога дори си мислим, не ни се сърдете, че е по-хубава от всякакъв сладолед. Знаете ли, наскоро разбрахме, че сладоледите са ни така вкусни, защото доста от тях изобилстват от захар и много изкуствени оцветители, а това не е никак добре за здравето. Затова един ден решихме да си направим сами нещо вкусно и свежо като сладолед и ето ти! Това е най-новата ни рецепта за шантави ледени близалки, комбиниращи освежаващия вкус на динята и тръпчивия и приятен вкус на кивито. Истинска лятна витаминозна бомба и се прави страшно лесно.

Необходими продукти:

няколко резенчета диня
едно киви
2 супени лъжици мед
форма за близалки

Как се приготвя:

Поставете динята в купа и я намачкайте много хубаво с вилица или лъжица. Не забравяйте преди това да извадите и всички семки, защото ако останат, ще се убие вкусът. След като е хубаво смачкана – почти на пюре, вземете формата за близалки и във всяка изсипете малко смачкана диня със сок. Напълнете ги малко повече от половината и веднага ги поставете във фризера за около половин час.

През това време обелете кивито и го нарежете също на парченца. Ако не можете да се справите сами помолете някого, сигурни сме, че като разбере какво точно правите, на драго сърце ще ви помогне. След това сложете кивито, може и в същата купа и отново го намачкайте хубаво. Не е нужно да става точно на пюре, но все пак не трябва да е с огромни парчета, нали това са близалки. След като го намачкате добавете и двете супени лъжици мед. Разбъркайте хубаво. Извадете динята от фризера и отгоре сипете и кивито. Накрая сложете клечките по средата и поставете във фризера за около още час.

Накрая имате красиви и супер вкусни и питателни ледени близалки очакващи всеки, който иска да се пребори с горещините или просто да хапне нещо вкусно!

Съвет: Ако случайно нямате форми за близалки, можете да ги направите и в пластмасови чашки, но тогава ще ви трябват и клечки, които да сложите по средата.

Вижте още:
Витаминозни ледени близалки
Вкусни и разхлаждащи динени близалки
Сладък динен шербет
Да открием сезона с вкусен сладолед с киви
Освежаваща ягодова газирана напитка по домашна рецепта



Коментари
1 коментар

Виктория Андреева, 8 г.,

Публикувано на 21.07.2016

Тези шантави близалки изглеждат мноого вкусни

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град