сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Съхранете есенните листа за по-дълго време и за красиви проекти с този лесен начин

Съхранете есенните листа за по-дълго време и за красиви проекти с този лесен начин

Аз детето | 2022-10-12

Съхранете есенните листа за по-дълго време и за красиви проекти с този лесен начин

Есенните листа са най-голямото съкровище, което природата може да ни предложи през този сезон. От обикновените жълто-зелени през златни, до яркочервени и дори розови. Листата са идеални за направата на картини, картички, дори свещници и още куп интересни украси. Всъщност са толкова красиви, че можете и просто да ги завържете с панделки за полилея. Става прекрасно, но за съжаление не е чак толкова трайно. Забелязали ли сте, че само след ден-два красивото и ярко цветно листо става по-малко, изсъхва и губи красотата си. Така се случва в природата, защото всъщност вече няма какво да подхранва листото. Но също както замразяваме плодове и зеленчуци във фризера, за да ги задържим по-дълго така можем и да съхраним есенните листа, за нашите красиви и интересни творчески проекти. Няма да ги поставяме в хладилника, но има един много лесен начин, който не само ще съхрани есенните съкровища цели, но и ще запази ярките им цветове. Ето как!

Ще ви трябва глицерин (продава се в почти всяка аптека или магазин за козметика), вода, две пластмасови кутии (като едната трябва да може да влезе в другата и естествено най-хубавите есенни листа, които искате да съхраните. Всичко става много лесно!

Поставете есенните листа в по-голямата кутия и поставете в нея 1 чаена чаша глицерин и 2 чаени чаши вода. После отгоре поставете и другата кутия, така че да притиска листата и да ги държи целите потънали в сместа. Сега остава да чакате така три дни, а после да ги извадите върху салфетка или кухненска хартия, за да изсъхнат и сте готови. Красиви и запазени!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град