сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | От рула тоалетна хартия стават готини великденски поставки зайци

От рула тоалетна хартия стават готини великденски поставки зайци

Аз детето | 2020-04-15

От рула тоалетна хартия стават готини великденски поставки зайци

О, не! Защо изхвърлихте рулото от тоалетна хартия! Да, знаем, че много хора правят така, но тези хора не знаят едно нещо – от рулата тоалетна хартия могат да се направят интересни неща! Направо могат да се превърнат в нещо друго и да заживеят нов живот! Така например с малко сръчност и инструкции от нас можете да превърнете рулата в чудни поставки зайци за великденски яйца. Така ще направите празника у дома още по-красив и интересен, а и ще зарадвате по-малките си братчета и сестрички или пък дори и родителите си. А и ще можете да се фукате с тях в социалните мрежи! Знаем, че много от нас обичат това и в крайна сметка няма нищо лошо да се гордеете с нещо красиво, което сте направил сам.

Така че за една поставка си вземете руло от тоалетна хартия, ножица, лепило, флумастери или моливи (или пък крафт очички, ако ви се намират), лист хартия и пухкави лулички или пък прежда.

Правят се много лесно, като детска игра!

От белия лист хартия изрежете две големи заешки ушички. Най-лесно формата ще направите като просто нарисувате големи капки и разбира се ги изрежете! От същия лист нарисувайте още две ушички – малко по-малки от първите. Тях пък трябва и да оцветите в розово, синьо или друг любим ваш цвят. Можете да направите това с цветни моливи, флумастери, пастели или каквото друго ви се намира.

После залепете оцветените ушички в белите, а след това намажете с лепило единия край на ушичките и ги залепете за края от вътрешната страна на рулото! След това залепете или пък нарисувайте очички и малка уста, а между тях с помощта на няколко пухкави лулички залепете мустаци. Ако нямате такива и плътно навита прежда също ще свърши работа.

Това е! Сега остава да поставите и най-красиво боядисаните си яйца и всичко е така великденско и красиво!

От руло тоалетна хартия можете да си направите и други интересни неща:
„Летаусмеаулс“ кажете и супер фокус с ролка от тоалетна хартия направете
Състезателни колички от хартия
С малко въображение и картон става най-готиният моливник
Интересни тунелчета за топчета и малки играчки си направи и у дома се весели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град