любопитно

Начало | любопитно | Още 4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

Още 4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

Аз детето | 2019-08-27

Още 4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

Сладоледите са любимо ледено лакомство на малки и големи открай време. И ако вашите баби и дядовци си спомнят само 3-4 вида сладолед като с вкус на шоколад, ванилия или вид плод, то днес има неизброимо количество от което да си избираме. Да не говорим пък за смесицата от два вкуса. А какво ще кажете за дъвка, йогурт или пък модерния от миналата година черен сладолед с малко активен въглен в него. Точно така, правилно прочетохте – думата е въглен. Но ако това ви изненадва то преди да продължите, най-добре седнете, вземете си чаша вода или си поемете дълбоко дъх, защото нямате и представа какви вкусове има по света. От шантави по-шантави и най-шантави.

С вкус на пица

Всички обичат пица, така че защо не я направим на сладолед, защото всички обичат и сладолед... Убедени сме, че такава е била логиката на верига за бързо хранене в Италия, но сме сигурни, че не е правилна. Пицата е нещо солено направено от тесто и най-странната сладост, която можете да сложите върху нея (макар че според доста хора е спорно) е малко ананас. Но сладолед с вкус на пица... не! И все пак има хора, които го ядат и които твърдят, че замразена сметана във фунийка с добавени отгоре домати, босилек, сол, чесън и смляно пеперони всъщност е вкусно.

Лют сладолед

Смятаме, че такъв сладолед вместо да те охлади ще те нажежи още повече, но щом има хора, които го харесват, кои сме ние, че да спорим. В Русия е голям хит! Чудите ли се всъщност за какво точно говорим? За шоколадов сладолед с пюре от 4 вида люти чушки. Той може да остави устата ви много, много подлютена и едновременно охладена. И не се лъжете от външния му вид, много е люто.

Сладолед „тигрова опашка“

Всъщност вкусът на този сладолед си е съвсем обикновен (все пак трябва да има и такива) на ванилия, портокалов сироп и шоколад. И не – нито една голяма котка не е пострадала при приготвянето му от японски сладкари. Леденото лакомство е наречено така, просто защото е направено с такова майсторство, че прилича на шарките на тигър.

Папагалски сладолед

Спокойно, и този сладолед няма вкус на папагали, нито ще намерите перушина в него. Въпреки това е доста странен, защото освен ягода, пъпеш и сметана, съдържа в себе си смляно просо, стафиди и лудо просо. Дали е вкусно, не сме сигурни, но сме склонни да пробваме най-малкото, защото нашите птички обожават лудо просо.

А вие бихте ли опитали някой от тези видове? Споделете с нас в коментарите!



Коментари
1 коментар

Теодора Чакърова , 13 г.,

Публикувано на 31.12.2022

Честно, от всички бих пробвала само този с вкус на пица.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град