зоокът

Начало | зоокът | Красотата на света: майка делфин благодари на рибари спасили бебето ѝ

Красотата на света: майка делфин благодари на рибари спасили бебето ѝ

Аз детето | 2019-09-11

Красотата на света: майка делфин благодари на рибари спасили бебето ѝ

Кога за последно благодарихте на някого, който е направил нещо мило за вас? Независимо дали е на майка ви за вкусната вечеря или пък на човек, който ви е отстъпил място. А кога помогнахте на някого или пък дори на някое животно. Кога споделихте сандвича си с гълъб или врабче или пък бездомно коте! Ако скоро не се е случвало го направете, защото именно това прави света хубав. Това е една от причините изобщо да съществуваме и да продължи да ни има. Също ще ви донесе и огромно удовлетворение. Ако не вярвате ето ви една красива история! В нея участници са рибари и делфини, но другия път може да сте вие и някое коте!

Една майка делфин „благодари“ на група рибари за спасяването на бебето ѝ, след като то се заплете в риболовна мрежа. Видео хванало в кадър момента, когато рибарите освобождават хванатото животно от мрежата край остров Прочида, Неапол, Италия. Кадрите показват как майката скача от възторг, докато малкото се освобождава и показва изящни гмуркания и издава характерни делфински звуци, за да им благодари. Отначало се вижда как делфинчето изскача от океана и рибарите го аплодират, докато то се радва на свободата си.

Тогава майката започва да изпълнява поредица от изящни скокове и гмуркания в знак на своята благодарност. След като делфините – майка и малкото ѝ – отново са на свобода сред вълните, се чува как рибарите ръкопляскат и весело отбелязват свършеното от тях добро дело.

Прочетете още няколко интересни делфински истории:
10 любопитни факта за делфините
Делфините пищят когато са щастливи
Кой е по-страшен – акулите или делфините?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град