интересно

Начало | интересно | Kindle се похвалиха с електронен четец специално за деца

Kindle се похвалиха с електронен четец специално за деца

Аз детето | 2019-10-09

Kindle се похвалиха с електронен четец специално за деца

Дали електронните или хартиените книги са по-полезни и по-добри е спор, който се води като че ли от хиляди години, но накрая няма еднозначен отговор. Всеки преценява според възможностите си и предпочитанията, но е факт, че все повече хора използват и двете, в различни ситуации. Малките читатели също! И докато досега всички използвахме едни и същи марки, то преди броени дни най-популярната марка електронен четец Kindle добави към своите продукти и е-книга изработена специално за деца, пълна с функции, които не се срещат в никоя друга, за най-младите читатели.

Kindle Kids Edition разполага с по-голям дисплей, снабден с най-новата технология при електронните книги, която да създава максимален комфорт за очите, а електронното мастило е с плътност на пикселите 167 ppi, което според производителите е най-доброто в момента и благодарение на него шрифтът може да се контролира още по-фино. Големината, формата, дебелината – всичко! Четецът е снабден и с регулируема предна подсветка, а батерията му, традиционно за всички Kindle устройства, издържа седмици само с едно зареждане.

Електронната книга обаче има и други уникални качества, които не са срещани в нито едно устройство досега. Цветовете на самите устройства са в сини или розови тонове, които са по-привлекателни за децата, а също така идват и с двугодишна гаранция директно от Amazon. Други големи допълнения към детските Киндъл са и още няколко чисто нови функции, които да мотивират децата да четат повече, като например отразяват напредъка си в проценти, с които могат да се похвалят директно в сайта на четеца или в популярната социална мрежа за книги Goodreds и получат специални значки за постижения по предварително зададени цели. Речник с обяснения на непознатите думи също е нова функция специално създадена за децата. Засега речникът е само на английски, но от Amazon уверяват, че скоро ще покрият всички езици, включително и български.

Детската електронна книга идва и с подобрена функция за търсене Easy Discovery, която помага на потребителите да намират хиляди заглавия, без да знаят точния правопис и на произведението, което търсят. И накрая, заключеният екран на Kindle Kids Edition идва с тапети, изработени специално за децата. Kindle Kids Edition вече е в предварителни продажби от днес, като цените започват от 99,99 паунда, 122 щатски долара или около 180 канадски долара, а първите реални доставки ще започнат от 30 октомври. Освен Kindle за деца, Amazon изглежда е решила да освежи платформата си, като наблегне на детската насоченост, с още една нова функция – Fire HD 10 Kids Edition. Четецът разполага с основна 32GB вградена памет за текстови и аудио книги, а максималния възможен лимит е 512GB посредством поставяне на SD карта.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град